Effectief kennis delen

Live operatie

Effectief kennis delen in de zorg, dat is waar een live operatie voor staat. Vanuit een auditorium of collegezaal kijkt u real-time mee met chirurgische en medische technieken in de operatiekamer. Interactief en zeer effectief.

Een live operatie biedt u de mogelijkheid nieuwe en ingewikkelde chirurgische en medische technieken op een aantrekkelijke en efficiënte manier te tonen aan een grote groep mensen. Of het nu gaat om een congres met vakgenoten of een collegezaal vol studenten van een medische opleiding, een live operatie biedt een geheel nieuwe manier van kennisdelen.

Vele verschillende toepassingen
Een live operatie kan op vele verschillende manieren worden toegepast. Vaak wordt deze vorm van kennisdeling ingezet als onderdeel van een themabijeenkomst, waar de live beelden worden afgewisseld met interviews, lezingen en presentaties over hetzelfde onderwerp door experts in de zaal. Op deze manier krijgt het publiek een theoretische achtergrond gecombineerd met ‘real-life’ beelden van de techniek(en). Een live operatie kan zowel getoond worden binnen hetzelfde pand (waarbij de beelden bijvoorbeeld vanuit de OK naar het auditorium van een ziekenhuis worden gezonden), als op afstand, waarbij de beelden naar een andere locatie gezonden worden.

Interactief
Indien gewenst zorgt MK2 er graag voor dat u niet alleen mee kunt kijken en luisteren in de operatiekamer, maar dat u, uw gasten of studenten zelfs vragen of opmerkingen kunnen plaatsen tijdens de ingreep. Een tweewegverbinding op het gebied van video en audio maken interactieve live operaties mogelijk. Daarnaast heeft live operatie van MK2 meerdere geavanceerde opties. Zo kunt u tijdens de operatie op hetzelfde scherm PowerPoint-presentaties, titels en animaties toevoegen. Ook kunnen de videobeelden worden opgenomen, zodat dit naderhand kan worden gemonteerd tot een compilage.

Techniek
Om de operaties overzichtelijk en dynamisch in beeld te kunnen brengen, maken we gebruik van geavanceerde apparatuur. In de operatiekamer kunnen diverse soorten camera’s worden geïnstalleerd, zoals op afstand bedienbare dome-camera’s en handbediende camera’s. Onze camera's worden bediend door ervaren cameramensen met ervaring in het filmen van operaties.

De beelden worden overgebracht naar de regiekamer, die meestal is geïnstalleerd in de nabijheid van de operatiekamer. Hier komen alle video- en audiosignalen bijeen, en kan er aanvullende informatie (zoals PowerPoint-presentaties) aan de weergave worden toegevoegd. Deze beelden kunnen vervolgens worden doorgezet naar een externe locatie via webcasting, videoconferencing of satellietverbindingen, zodat het publiek live kan meekijken en tekst en uitleg kan krijgen over de operaties.

Altijd op maat
Wilt u op een congres, evenement of in uw collegezaal gebruik maken van de mogelijkheid live beelden van een operatie te bekijken? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers van MK2 Verhuur helpen u graag verder om de technieken en mogelijkheden rondom de live operatie volledig aan te passen op uw wensen en toepassing. Wij bieden u graag een oplossing op maat!

Lees hier een verslag van een live heupoperatie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.