Ontdek de vele voordelen!

Videocommunicatie kent vele voordelen. Van forse besparingen tot prettiger samenwerken. Bovendien kan videocommunicatie in vele verschillende branches een meerwaarde bieden. Of het nu gaat om de gezondheidszorg, het onderwijs, het bedrijfsleven of de uitvaartbranche: de toepassingen van videocommunicatie zijn haast eindeloos.

 De voordelen van videocommunicatie
Videocommunicatie kent vele voordelen. Hieronder hebben wij er alvast enkele overzichtelijk voor u op een rij gezet:

  • Forse kostenbesparingen: vroeger kostte een internationale bijeenkomst nog vele duizenden euro’s aan reis-, verblijfs- en indirecte personeelskosten, nu betaalt u (na een eenmalige investering) alleen de verbindingskosten
  • Forse tijdbesparing: niet alleen internationaal, maar ook nationaal door minder reistijd en geen files
  • Snellere kennisdeling: door de mogelijkheid naast de gesprekspartners ook data te tonen op de schermen, kan snel kennis gedeeld worden
  • Efficiënter & prettiger samenwerken: door de vele aanwezige non-verbale signalen, werkt videocommunicatie vaak beter dan bijvoorbeeld bellen en wordt de productiviteit van uw teams vergroot
  • Training, coaching en opleiding op afstand
  • Mogelijkheid tot het verlenen betere service op afstand bij uw klanten
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • En nog veel meer!

Hoe werkt videocommunicatie?
Bij de meest gangbare vorm van videocommunicatie communiceert u met uw gesprekspartners via twee beeldschermen die op verschillende locaties via internet met elkaar in verbinding staan. Door HD-beeld en digitale audio-technieken worden beeld en geluid zo realistisch mogelijk weergegeven. MK2 kan videocommunicatie bovendien eenvoudig integreren met bestaande Unified Communications-platformen zoals Microsoft Lync en IBM Sametime. U leest er hieronder meer over.

Besparing voor u en het milieu.
Denkt u eens in, hoeveel tijd en geld u kunt besparen als u de helft van uw afspraken achter uw eigen bureau, vanuit een speciaal ingerichte videoconferentie-ruimte bij u op kantoor of vanuit huis kunt realiseren. Geen files of lange vliegreizen, maar een manier van werken die zorgt voor meer efficiency en minder CO2-uitstoot. Daarmee past videocommunicatie ook uitstekend binnen uw MVO-beleid.

Eenvoudig kennisdelen
Videocommunicatie staat voor eenvoudig en snel kennisdelen. Zo heeft u bij de meeste vormen van videocommunicatie niet alleen de mogelijkheid om met elkaar te overleggen, maar heeft u ook de mogelijkheid data, bijvoorbeeld een Powerpoint-presentatie, te delen met uw gesprekspartners. Ook het plannen, uitnodigen en opnemen van een bijeenkomst kan eenvoudig gerealiseerd worden. Wij bieden u graag een oplossing op maat!

Optimale integratie
Unified Communications integreert de afzonderlijke communicatiemiddelen met elkaar. Mobiele telefoon, laptop en videocommunicatie worden met elkaar verweven, zodat u ook daarmee een conferentie kunt volgen. Steeds meer mobieltjes en laptops hebben immers ook een webcam. MK2 Audiovisueel kijkt graag samen met u naar een passende oplossing voor uw organisatie wat betreft de professionele mogelijkheden van vergaderen op afstand.

Volledig ontzorgd: altijd op maat
MK2 ontzorgt u graag met een oplossing op maat. Afhankelijk van uw wensen, ruimte en organisatie kunnen wij een passend advies uitbrengen voor videocommunicatie. Niet alleen over de mogelijkheden van de apparatuur, maar ook over de optimale opstelling en belichting. Daarnaast hebben wij de veiligheid van uw verbindingen hoog in het vaandel staan. Met MK2 houdt u vertrouwelijke informatie binnen uw organisatie.