Onopvallend in beeld.

Beeld

Beeld komt in vele vormen en maten. Beeld bepaalt de impact en beleving van uw relatie. Het is dan ook belangrijk het juiste medium te kiezen voor de juiste locatie. MK2 Audiovisueel biedt daarvoor de volgende mogelijkheden:

Projectie
Voor het bereiken van een groep mensen in een (grote) ruimte is het inzetten van een projector of beamer met bijpassend scherm zinvol. Dit kan relatief eenvoudig, tijdelijk of vast, ingezet worden, van een normale presentatie in een vergaderruimte tot full-HD projecteren van films in bioscoopzalen.

LCD- en plasmaschermen
Bij presentaties in relatief kleine groepen zijn LCD- en plasmaschermen ideaal voor het weergeven van het beeld, gezien de hoge beeldkwaliteit en de lage gebruikskosten. Doordat er steeds grotere schermen voorhanden zijn, wordt projectie in overleg-ruimtes steeds vaker vervangen door beeldschermen. 

De beeldschermen bieden daarnaast als voordeel dat ze beter beeld geven in een lichte omgeving zodat presenteren met daglicht makkelijker is. Tevens is er sprake van minder onderhoud en vervanging. Zo gaat een beeldscherm gemiddeld 30.000 uur mee en dient een projectorlamp na 2.000 tot 4.000 uur te worden vervangen. Het gebruik van beeldschermen past in de huidige ontwikkelingen richting milieu, energiebesparing en innovaties zoals 3D beeld.

LED
Met behulp van LED kan beeld in afwijkende vormen en in bijna onbegrensde afmetingen worden getoond.  Afhankelijk van de resolutie (naarmate de dotpitch kleiner wordt is het beeld scherper) kan er scherp beeld op grote oppervlakte gecreëerd worden. LED's van 100 m2 zijn geen uitzondering. LED leent zich namelijk uitstekend voor presenteren in daglicht en doordat er ook waterbestendige LED bestaat is het ideaal voor buitenevenementen. Het gebruik van LED bij evenementen neemt hierdoor ontzettend toe. LED is relatief energiezuinig, kent een lange levensduur en vergt weinig onderhoud.

3D
Opkomend is het gebruik van 3D. Deze vorm van beeld presenteren wordt niet alleen toegepast in de entertainmentbranche maar is bijzonder in opkomst bij de (medische) wetenschap en binnen bouw en architectuur. Ook bij virtual reality wordt steeds vaker 3D toegepast. Tegenwoordig dient er nog door een speciale bril gekeken te worden, de verwachting is dat in de toekomst 3D-beeld zonder bril mogelijk is.

Videowall
Een videowall bestaat uit gestapelde en gekoppelde schermen waarbij zowel meerdere beeldbronnen tegelijktijd getoond kunnen worden als één groot beeld op alle schermen. Een videowall wordt behalve in de entertainmentbranche ook geïnstalleerd in controlrooms en newsrooms. Denk hierbij aan beveilgingsbeelden of een regiekamer waarbij meerdere beelden in één oogopslag overzichtelijk getoond dienen te worden.

Beeldregistratie en -verwerking

Behalve bij het afspelen van beeld kunnen wij u ook van dienst zijn bij het leveren van apparatuur voor het opnemen van beeld. Van een normale gebruikscamera tot een professionele studiocamera. Tevens leveren wij apparatuur voor video-editing, streaming-video en beeldregistratie. 

Neem contact op met MK2 Audiovisueel om een afspraak te maken met een AV-specialist zodat u de juiste keuze kunt maken.