Geluid

Het juiste geluid voor de juiste toepassing. MK2 Audiovisueel heeft de kennis in huis om u te voorzien van de ideale geluidsapparatuur voor uw situatie. Wij leveren niet alleen de losse apparatuur en het advies maar hebben ook de expertise om het geluid op de juiste wijze in te regelen. Kortom wij bieden u een totaal-oplossing.

Microfoons
Voor het versterken van geluid, zoals spraak en zang, bieden wij diverse microfoons. Denk aan een revere microfoon, een grensvlak- microfoon, een handheld of plafond-microfoon. Daarnaast bieden wij discussiesystemen, bestaande uit meerdere aan elkaar gekoppelde microfoons met een besturingselement, voor een gestructureerd overleg. De voorzitter bepaalt wie er mag spreken. Extra mogelijkheden hierbij zijn de stem- en tolk-functionaliteit.

Luidsprekers
Luidsprekers dienen een homogeen, kwalitatief geluid te creëren. Afhankelijk van het geluid dat versterkt dient te worden zijn er passende formaten en opstellingen van luidsprekers mogelijk. Daarnaast is de toepassing van belang. Een geluidsinstallatie voor het harmonisch weergeven van muziek wordt anders opgebouwd dan een installatie voor het verstaanbaar maken van een toespraak (Public Address).

Zo zijn er Line-array luidsprekers die gericht worden ingezet gezien de specifieke plaatsing van de geluidsbundels. Door deze luidsprekers te stapelen (line-array) zorgen ze samen voor een goede homogene dekking van geluid op grote open terreinen. Een standaard Line-array bestaat uit meerdere, gelijke luidsprekers. We kennen daarnaast ook luidsprekers die een specifiek deel van het geluid weergeven zoals een bas, midden of hoog geluid. Door het op de juiste wijze combineren van luidsprekers met die specifieke toepassingen en bereik creëren we passend geluid voor iedere omgeving.

Naast de traditionele toepassingen kennen we een aantal minder conventionele geluidstechnieken: 3D surround sound, sound beam, sound shower en noise cancelling.

DSP (digital sound processing)
Voor een optimale geluidsweergave in een specifieke omgeving kan ingaand en uitgaand geluid met behulp van een DSP bewerkt worden, om zodoende de negatieve bijwerkingen die deze omgeving op het geluid heeft tot een minimum te beperken. Zonder DSP is bij geluidverspreiding vaak sprake van vertragingen, ruis, reflecties, etc. Technieken die een DSP onder andere toepast zijn filters, mixers, cross-overs en dynamics. MK2 Audiovisueel levert niet alleen de DSP apparatuur maar beschikt ook over de expertise om de DSP in te regelen.

MK2 Audiovisueel heeft altijd een oplossing. Ook voor slechthorenden, door gebruik te maken van een inductielus, ook wel slechthorenden-lus genoemd.

Neem contact op met MK2 Audiovisueel om een afspraak te maken met een AV-specialist zodat u hoort wat er mogelijk is.