Design- en innovatiebureau VanBerlo creëert het verschil

Aan MK2 werd opdracht gegeven om op deze manier ook de audiovisuele middelen te integreren.

Het Innovation Powerhouse, de voormalige energiecentrale van Philips met de twee schoorstenen op Strijp-T, is betrokken door design- en innovatiebureau VanBerlo. Het industriële gebouw is door de komst van VanBerlo hip en transparant geworden. Aan MK2 werd opdracht gegeven om op deze manier ook de audiovisuele middelen te integreren.

VanBerlo is een creatief-strategisch partner in design gedreven innovatie. Van high tech tot low tech, van social design tot product design, en strategic design. VanBerlo werkt aan opdrachten in multidisciplinaire teams, met de opdrachtgever én alle betrokken stakeholders. Iedere innovatie is een dynamiek van wat mensen nodig hebben en willen, de technologische mogelijkheden en duurzame business. Een design wordt dan ook uitvoerig getest door het ontwikkelen van prototypen. Ook daar is op de nieuwe locatie ruimte voor in de werkplaats.

Het pand van VanBerlo heeft een unieke sfeer. Centraal in het nieuwe kantoor van 2.300 vierkante meter ligt de grote, twee verdiepingen hoge open ruimte, met daaromheen alle werkruimtes. Bijna allemaal met glazen wanden. Opvallend in het ontwerp is de centrale lichtstraat in de lengte van het gebouw. Daar is een deel van het plafond vervangen door glas, waardoor er veel licht binnenvalt en de hoogbouw te zien is.

Ad van Berlo, chairman van VanBerlo: “Wij zijn heel erg tevreden over de oplossingen van en de samenwerking met MK2. We ervaren onze contactpersoon bij MK2, Camille Creemers, als een echte sparringpartner.”